Javni poziv u okviru Programa za unapređenje investicione spremnosti

Bez autora
May 14 2013

Program integrisane podrške inovacijama (IISP), koji finansira Evropska unija, a koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom finansija i privrede, Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, raspisao je Javni poziv za obuku i trening malih i srednjih preduzeća u okviru Programa za unapređenje investicione spremnosti. Cilj programa je da pomogne preduzećima, a naročito inovativnim preduzećima sa visokim potencijalom rasta, da privuku investicioni kapital i razumeju zahteve i potrebe investitora. U okviru Programa za unapređenje investicione spremnosti IISP biće organizovane besplatne dvodnevne trening radionice 100 malih i srednjih preduzeća u četiri regionalna centra u Srbiji: Beograd, Novi Sad, Kragujevac i Niš.

Javni poziv u okviru Programa za unapređenje investicione spremnostiProgram integrisane podrške inovacijama (IISP), koji finansira Evropska unija, a koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom finansija i privrede, Nacionalnom agencijom za regionalni razvoj i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, raspisao je Javni poziv za obuku i trening malih i srednjih preduzeća u okviru Programa za unapređenje investicione spremnosti.

Cilj programa je da pomogne preduzećima, a naročito inovativnim preduzećima sa visokim potencijalom rasta, da privuku investicioni kapital i razumeju zahteve i potrebe investitora.

U okviru Programa za unapređenje investicione spremnosti IISP biće organizovane besplatne dvodnevne trening radionice 100 malih i srednjih preduzeća u četiri regionalna centra u Srbiji: Beograd (prvi krug – 28. i 29. maj; drugi krug – 25. i 26. jun), Novi Sad (prvi krug – 30. i 31. maj; drugi krug – 27. i 28. jun), Kragujevac (prvi krug – 13. i 14. jun; drugi krug – 4. i 5. jul) i Niš (prvi krug – 11. i 12. jun; drugi krug – 2. i 3. jul).

Tokom radionica malim i sredeim preduzecima biće pružena obuka i savetodavna podrška, obezbeđen mentoring i tehnička podrška kako bi preduzeća u Srbiji unapredila segmente poslovanja od kojih zavisi njihova investiciona spremnost (prepoznavanje potencijalne prilike za ulaganje i implementacija pravog poslovnog modela, razumevanje očekivanja potencijalnih investitora, predstaljanje svog poslovanja na način koji bi omogućio uspešno privlačenje investicija) u cilju što uspešnijeg sklapanja investicionih aranžmana.

Za podršku  Programa za unapređenje investicione spremnosti mogu da se prijave preduzeća koja spadaju u kategoriju mikro, malo ili srednje preduzeća (imaju manje od 250  zaposlenih), koja su registrovana na teritoriji Srbije u Agenciji za privredne registre, koja imaju visok potencijal rasta i sposobna su da prikažu taj potencijal i koja imaju potrebu za investicionim ulaganjem, sada ili u budućnosti, za finansiranje razvoja poslovanja.

Za učešće u programu unapređenja investicione spremnosti neophodno je popuniti upitnik za prijavu.

Rok za dostavljanje prijave je sedam dana pre datuma održavanja radionice.

Za dodatne informacije možete se obratiti na telefon 011/ 3620-923.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik